Miix heeft, samen met partner LIFE, het voormalige kantoorgebouw van AstraZeneca overgenomen. Dit is gelegen op een boogscheut van het station Calevoet te Ukkel, in een buurt in volle groei en ontplooiing. Dankzij haar hybride karakter - op 5 kilometer van de Grote Markt van Brussel en op fiets- en wandelafstand van het Ter Kamerenbos- is Ukkel al jaren een heel aantrekkelijke plaats om te wonen in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest.
In samenwerking met onze partner werken we volop aan de heropwaardering van het leegstaande kantoorgebouw naar een gemengde en bruisende woonwijk. Het architectenbureau van Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, Bogdan & Van Broeck, zal zowel het Masterplan als de architectuur voor zijn rekening nemen. We gaan volop voor architecturale kwaliteit!

De oude kantoorgebouwen zullen plaatsmaken voor een autoluwe woonwijk met circa 120 wooneenheden, waarbij we streven naar een mix aan types: een aantal grondgebonden woningen, compacte studio's en 1-slaapkamerappartementen, ruime hoekappartementen, en penthouses. De gebouwen zullen ingebed worden in een kwalitatief omgevingsplan die de omliggende groenzones doortrekt in het plangebied.


Het garanderen van levens- en woonkwaliteit, en de focus op architectuur en duurzaamheid staan voorop in het verdere traject van dit project.

In tussentijd worden de leegstaande gebouwen gebruikt door een heel aantal VZW's en creatieve bedrijven. Zo worden er onder andere mondmaskers en handgels opgeslagen en verdeeld, die bedoeld zijn voor de zomerkampen van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Op die manier hopen we een heel klein steentje bij te dragen aan een veilige en welverdiende vakantie voor onze jeugd.

It's fun to be ambitious

De plannen worden de komende maanden concreter uitgewerkt. Wil je graag op de hoogte blijven van dit en andere projecten van Miix? Vul je e-mailadres in en we houden je als eerste op de hoogte!

Your future proof contribution

Wij geloven in een duurzame toekomst en een duurzaam gebruik van de ruimte. Daarom gaan we voluit voor toekomstgerichte en gemengde projecten. Plaatsen waar het goed is om te wonen, te werken en te leven. We hebben goesting om projecten te ontwikkelen die jaar na jaar hun meerwaarde zullen bewijzen.
Jij ook? Aarzel dan niet om onderstaand formulier in te vullen en misschien werken we samen aan een volgend duurzaam binnenstedelijk project!
Ready to Miix our ingredients?
Vul je gegevens in en wie weet bouwen we samen aan de toekomst.
info@miix.be
09 283 02 00